De Bossche winterzwemclub

Na een goede start vorig jaar is het weer tijd om de badkleding uit de kast te halen. Het winterzwemavontuur gaat weer van start. Vanaf 24 oktober kun jij iedere zondag met een club enthousiastelingen het water tegemoet treden in en rondom de wateren van Den Bosch.
 

Het nieuwe clubhuisje

We vinden het belangrijk op te starten en te eindigen in een warme omgeving. Daarom verzamelen we vanaf dit jaar iedere zondag om 7:50 bij het Burgemeester Loeffplein 70 E&F Kamer K 38.(Schuin tegenover de parkeergarage, achter het Maria paviljoen). Hier heb je de gelegenheid om je om te kleden en je spullen achter te laten. Na afloop komen we hier ook weer samen om onder het genot van een kopje koffie of thee op te warmen en wat na te babbelen. Vanaf dit jaar bestaat het winterzwemmen uit een walk-dip-walk of een run-dip-run. één groep gaat al wandelend naar de Zuid-Willemsvaart om daar, na wat ademhalingsoefeningen gedaan te hebben, te water te gaan. De andere groep gaat eerst een rondje hardlopen, gaat dan te water en rent daarna nog een stukje. Je kunt iedere week zelf aangeven wat je voorkeur heeft. Wil je hardlopen, dan dien je tenminste 5 km rustig hard te kunnen lopen. We gebruiken het hardlopen alleen als middel om het lichaam op te warmen, geen gejakker dus.
Iedereen die nieuw is zal de benodigde basisinformatie van ons ontvangen om zo volledig mogelijk te kunnen genieten van het nieuwe avontuur. Desondanks is het winterzwemmen geheel op eigen risico. Het is mede daarom belangrijk dat je in goede gezondheid verkeerd als je wilt deelnemen.
Kosten:
We vragen een eigen bijdrage van 25 euro. Je kunt dan het hele winterseizoen meezwemmen. Met dit bedrag kunnen wij een deel van de kosten die we maken dekken.
Wacht niet langer en meld je nu aan door ons te mailen of te bellen. eriklathouwers@optiesamenleving.nl of 0633177480. Na je aanmelding voegen we je toe aan de app-groep. Je kunt je aanmelden tot het einde van dit jaar.

Ironlady

Dit jaar gaat als afsluiter van het winterzwemmen de tweede Ironlady georganiseerd worden. Verderop dit seizoen zal er meer informatie volgen over de precieze opzet. Hou daarom onze website in de gaten en doe mee!!!